Καλωσήρθατε!

Φίλοι συμπολίτες μας και καταναλωτές:

Συστρατευτείτε μαζί μας,

Δουλέψτε μαζί μας.

Ανεβάστε την φωνή μας.

Μας αξίζει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πάρε μέρος και εσύ στον αγώνα για την κατάργηση των παράνομων διοδίων!

Η Παννελήνια Ένωση Κατανατών "Βιοζώ" καλεί τα μέλη της αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την κατάργηση των παράνομων διοδίων. Η επιβολή τελών διοδίων σε όλη τη χώρα είναι παράνομη. Συγκεκριμένα παρουσίάζει μία πρωτοφανή και πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα που προσβάλλει πολλά και άμεσα ανθρώπινα  διακιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας). Τα τελευταία δύο έτη σημειώθηκαν αυξήσεις στα τέλη των διοδίων που ξεπαιρνουν το 30-50% ενώ πολλά σημεία των εθνικών οδών παραμαίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες και σε μία χρονική περίοδο όπου το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας ασφυκτυά κάτω από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα είναι τουλάχιστον παράλογο να συνεχίσουμε να συμμορφωνόμαστε με ένα τόσο αντισυνταγματικά μέτρο όπως αυτό των διοδίων.
Ας μην παραβλέπουμε και το γεγονός ότι χιλιάδες είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι προκειμένου να φτάσουν στις δουλειές τους αναγκάζονται καθημερινά να πληρώσουν τα τέλη των διοδίων.Σύμφωνα μάλιστα με το Ν. 2539/1997, οι κάτοικοι περιοχών όπου λειτουργούν σταθμοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.
Σε κάθε περίπτωση η άρνηση να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε υφίσταται παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για τον λόγο αυτό η Τροχαία δεν μπορεί να επέμβει. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είναι ότι: η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.



ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!

Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων, στην εντολή ν’ ανεβάσουν την μπάρα, κωλυσιεργούν προκειμένου να προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν. Μπορεί ο κάθε ένας να ανεβάσει μόνος του την μπάρα και να φύγει χωρίς να πληρώσει!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Η μόνη ενέργεια που μπορεί να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων είναι να διεκδικήσει το αντίτιμο δικαστικά, με τη διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων. Όπως όμως αναφέρει το κίνημα των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια, η σχετική διάταξη είναι αντισυνταγματική!

Πηγή: http://www.biozo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου